banner
Dom » Proizvodi > Цолор Мастербатцх, Филлер Мастербатцх серија > Пластични сировине
Kategorija proizvoda

Полипропилен ПП

Полипропилен (ПП), познат и као полипропен, је термопластични полимер који се користи у великом броју примена. Додатни полимер израђен од мономера пропилена, може се производити у различитим структурама које доводе до примене укључујући паковање и етикетирање, текстил, пластичне дијелове и контејнере вишеструке употребе, лабораторијску опрему, аутомобилске компоненте и медицинске уређаје. То је бијели, механички чврсти материјал и отпоран је на многе хемијске раствараче, базе и киселине.
У 2013. години, глобално тржиште полипропилена износило је око 55 милиона тона. Полипропилен је друга најтраженија пластифицирана пластика у свету, након полиетилена.

Pošalji upitĆaskanje sada

Опис робе:

 

Хемијска и физичка својства

Полипропилен је у многим аспектима сличан полиетилену, посебно у понашању рјешења и електричним својствима. Метилна група побољшава механичке особине и топлотну отпорност, мада се хемијска отпорност смањује.19 Особине полипропилена зависе од молекуларне тежине и расподјеле молекулске тежине, кристалности, типа и пропорције комономера (ако се користи) и изотактичности. У изотактичном полипропилену, на пример, метил групе су оријентисане на једној страни угљеничног магнета. Овај аранжман ствара већи степен кристалности и резултира у чвршјем материјалу који је отпорнији на лупање него оба атактичка полипропилена и полиетилен.

Хемијска својства

Полипропилен на собној температури је отпоран на масти и готово све органске раствараче, осим јаких оксиданата. Неоксидирајуће киселине и базе могу се чувати у контејнерима направљеним од ПП. На повишеној температури, ПП се може растворити у неполарним растварачима као што су ксилен, тетралин и децалин. Због терцијарног угљениковог атома ПП је хемијски мање отпоран од ПЕ (види Правило Марковников).

Већина комерцијалних полипропилена је изотактна и има средњи ниво кристалина између полиетилена ниске густине (ЛДПЕ) и полиетилена високе густине (ХДПЕ). Исактички и атактички полипропилен је растворљив у П-ксилену на 140 ° Ц. Изотактички таложи када се раствор охлади на 25 ° Ц, а атактички део остаје растворљив у П-ксилену.

Стопа протока течења (МФР) или индекс таложног тока (МФИ) је мера молекулске тежине полипропилена. Ова мера помаже да се утврди колико ће лако растопљена сировина проћи током обраде. Полипропилен са вишим МФР лакше ће испунити пластичну плочу током процеса производње или бризгања. Како се ток таљења повећава, међутим, неке физичке особине, попут јачине ударца, ће се смањити.

Постоје три опште врсте полипропилена: хомополимер, случајни кополимер и блок кополимер. Комономер се обично користи са етиленом. Етилен-пропилен гума или ЕПДМ додати хомополимеру полипропилена повећава нискотемпературну јачину. Насумично полимеризовани етилен мономер који је додан хомополимеру полипропилена смањује полимерну кристалину, снижава тачку топљења и чини полимер прозирнијим.

Оптичке особине

ПП се може направити прозирним када се не боје, али није лако прозиран као полистирол, акрил или неке друге пластике. Често је непрозирна или обојена помоћу пигмената.

Увод :

Хемијски назив: Полипропилен ПП

ЦАС бр .: 9003-07-0

Молекуларна Фомула: (Ц3Х6) н

Изглед: бели прах или благи жути прах

 

Основна карактеристика:

1. Релативна густина је мала, само 0.89-0.91, што је једна од најлакших сорти у пластици.

2. Добра механичка својства, осим отпорности на ударце, остале механичке особине су боље од полиетилена.

3. Са високом отпорношћу на топлоту, температура непрекидне употребе може да достигне 110-120.

4. Добре хемијске перформансе, скоро без апсорпције воде и без реакције са већином хемикалија.

5. Текстура је чиста и нетоксична.

6. Добра електрична изолација.

7. Транспарентност полипропиленских производа је боља од транспарентности производа полиетилена високе густине.

 

Апликација

1. Пластични производ: Пластичне кесе или Џамбо торбе

2. Ињекција Производ: производи за бризгање се углавном користе у малим кућним апаратима, свакодневним потребама, играчкама, машинама за прање веша, стартним и окретним кутијама.

3. Филм Производ: ПП филм се широко користи у пакирању, електричару, електронском уређају, лепљивој траци, филму за етикету, филму, спојевима и слично.

4. Производи од влакана: Најчешће се користе за паковање, материјал за цигаретни филтер, гео, грађевински материјали, одећа, теписи, санитарни производи итд.

5. Цевни производ: Цеви од полипропилена имају отпорну на високе температуре, лако повезану цевоводе (топловито лепило, пластика, прикључак цеви) и могу се рециклирати, углавном се користе у изградњи система за водоснабдевање, систем грејања, систем за транспорт воде у пољопривредним земљиштима, као и хемијски цевоводни систем итд.

 

PE TUBE_副本.jpg

Паковање и складиштење :

● Паковање: паковано двослојном пластичном ткани торбом обложеном пластичном фолијом, нето тежином 25Кг.

● Складиштење: Држите га у непропусним контејнерима и сухом, хладном и тамном месту. Отпоран на влагу, далеко од ватре и без контакта са корозивним материјама.


Hot Tags: полипропилен пп, Кина, произвођач, попуст, цена, бесплатан узорак

Istraga